Gazeteci Oğuz Güven’e, ‘tweet’ davasından 3 yıl 1 ay hapis

KRONOS 21 Kasım 2017 GÜNDEM

Cumhuriyet.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven, Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper’in trafik kazasında ölümüne ilişkin Cumhuriyet gazetesinin twitter hesabında yapılan paylaşım gerekçesiyle hakkında açılan dava kapsamında bu sabah üçüncü kez hakim karşına çıktı. Oğuz Güven’e ‘FETÖ’ propagandası suçlamasıyla 1 yıl 10 ay 15 gün, ‘terör örgütlerinin açıklamalarını yayınlamak’ suçundan da 1 yıl 2 ay 17 gün hapis cezası verildi.

‘BERAATİMİ TALEP EDİYORUM’

Esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmasını yapan Güven, ifadesinde şunları söyledi:

“Sayın başkan, sayın üyeler, 60 yıla yaklaşan yaşamımın 35 yılı gazetecilik yaparak geçti. Muhabirlik yaparak başladığım mesleğimde 20 yıldır da yöneticilik yapıyorum. 35 yıldır haber yapma dışında adliyelerin yolunu bilmezken, son 7 aydır Cumhuriyet gazetesinden diğer arkadaşlarım gibi Silivri’de tutsak edilmemin yanı sıra, yapılan haberlere açılan soruşturmalar ve davalar sonucu adliye ve mahkemelerden çıkamaz oldum. Bunun da tek nedeni gerçekleri haber yapmamız, iktidara muhalefet etmemiz. Düşünce ve ifade özgürlüğü, demokrasinin vazgeçilmezidir. Gazeteci susarsa halkın sesi de kısılır demokrasi de susar. Bu mütalaaya cevabımı savunmamdaki sözlerimi tekrar ederek bitiriyorum. Sizlerden ricam, Türkiye’nin hukuka dayalı, demokratik çağdaş bir ülke olması, düşünce ve ifade özgürlüğünün sağlanması için çabalarken, niyet okuma gibi yeni bir suç yaratmamanız. Bu hiçbir hukuk kuralına, ceza maddesine uymayan davada beraatımı talep ediyorum.”

Güven’in avukatı Tora Pekin, savcının bir tweet nedeniyle Güven’e yönelttiği suçlamanın gülünç bir suçlama olduğunu söyledi. Avukatların da savunmasını tamamlanmasının ardından karar açıklandı. Oğuz Güven’e, ‘FETÖ propagandası’ suçlamasıyla 1 yıl 10 ay 15 gün, ‘terör örgütlerinin açıklamalarını yayınlamak’ suçundan da 1 yıl 2 ay 17 gün hapis cezası verildi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com