Grammy ödüllü Holland Ankara’ya geliyor

Cumhurbaşkanı Senfoni Orkestrası (CSO), Caz serisi kapsamında; birden fazla Grammy ve 2017’de NEA Caz Ustası unvanı da dahil çok sayıda ödülü olan Dave Holland’ı ağırlayacak.

KRONOS 14 Mart 2023 KÜLTÜR

Tüm müzik türlerine aynı şekilde ilgi duyan ve yenilikçi işlerin peşinden koşan kontrbasçı Dave Holland, 16 Mart’ta CSO Ada Ankara’da sanatseverlere sıra dışı bir caz akşamı yaşatmaya hazırlanıyor.

Dave Holland’a; 45 adet albüme imza atmış, 1992-2010 yılları arasında The Tonight Show’da yer alan ABD’li caz ve füzyon gitaristi ve bestecisi Kevin Eubanks’la, ikisi solo olmak üzere 30’u aşkın albümde yer almış ABD’li caz bateristi Eric Harland eşlik edecek.

Biletler internet üzerinden ve CSO ADA ANKARA fuaye alanındaki gişeden temin edilebilecek.

 

DAVE HOLLAND KİMDİR?
1 Ekim 1946’da doğdu,  Elli yıldır performans ve kayıt yapan bir İngiliz caz kontrbasçı, besteci ve grup lideridir. 40 yılı aşkın bir süredir Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşıyor.

Kapsamlı diskografisi, solo performanslardan büyük grup için parçalara kadar uzanıyor. Holland, 2005 yılında kurduğu kendi bağımsız plak şirketi Dare2’yi yönetiyor.

Down Beat dergisinde Yılın Müzisyeni, Yılın Büyük Grubu ve Yılın Akustik Basçısı dallarında Eleştirmenler Anketini kazandı (ayrıca 2006 anketinde en iyi basçı ödülünü aldı). Caz Gazetecileri Derneği onu Yılın Müzisyen ve Akustik Basçısı olarak onurlandırdı. Montreal Caz Festivali’nde Miles Davis Ödülü’nün sahibi oldu .

National Endowment for the Arts, 2017’de Hollanda’yı beş Jazz Masters Fellow’undan biri olarak seçti; ödül, sanatçıları ömür boyu elde ettikleri başarılardan ve cazın ilerlemesine yönelik olağanüstü katkılarından dolayı takdir ediyor.

Holland , 1987-88’de tam zamanlı öğretmenlik pozisyonunda bulunduğu ve 2005’ten beri misafir sanatçı olarak kaldığı Boston’daki New England Konservatuarı’ndan fahri doktora aldı ; Berklee Müzik Koleji , Boston; ve İngiltere’deki Birmingham Konservatuarı . Ayrıca Guildhall Müzik ve Drama Okulu’na (Londra) Üye seçildi. 1982’den 1989’a kadar Hollanda , Kanada, Alberta’daki Banff Güzel Sanatlar Okulu aracılığıyla Banff Yaz Caz Atölyesi’nin sanat yönetmenliğini yaptı . Buna ek olarak, dünya çapında üniversitelerde ve müzik okullarında atölye çalışmaları ve ustalık sınıfları öğretti ve İngiltere merkezli Ulusal Gençlik Caz Kolektifi’nin başkanıdır.

Diskografi
Kuşlar Konferansı ( ECM , 1973) – 1972’de kaydedildi
Emerald Tears (ECM, 1978) – 1977’de kaydedildi. solo bas.
Life Cycle (ECM, 1983) – 1982’de kaydedildi. solo çello.
İçeri Atlamak (ECM, 1983)
Zamanın Tohumları (ECM, 1984)
Jiletin Kenarı (ECM, 1987)
Üç kopya (ECM, 1988)
Uzantılar (ECM, 1990)
Ones All (VeraBra, 1993) – solo bas
Yaşlıların Rüyası (ECM, 1995) – dörtlü
Bakış Açıları (ECM, 1998) – beşli
Ana Yönerge (ECM, 1999) – beşli
Hiçbir Şey İçin Değil (ECM, 2001) – beşli
Etrafta Neler Oluyor (ECM, 2002) – büyük grupla
Genişletilmiş Oyun: Birdland’de Canlı (ECM, 2003)[2CD] – beşli
Fazla mesai (Dare2/ Sunnyside , 2005) – büyük grupla
Critical Mass (Dare2/Sunnyside, 2006) – beşli
Aktar (Dare2/ EmArcy /UMe, 2008) – altılı
Yollar (Dare2, 2010) – sekizli
Prizma (Dare2, 2013) – dörtlü
Aziza (Dare2, 2016) – dörtlü
Uncharted Territories (Dare2, 2018)[2CD] – Evan Parker ile dörtlü [8]
Aldatma Olmadan (Dare2, 2020) – 2019’da kaydedildi
Another Land (Edition Records, 2021) – 2019’da kaydedildi

 

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram