Şentop Kırgızistan’da: ‘FETÖ’yü yok edeceğiz, bu bir devlet kararıdır

TBMM Başkanı Şentop, Kırgızistan'da düzenlenen Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi konuştu: Meclis'e bomba atılması talimatını kolej müdürleri verdi. Bu yapıyı yok edene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu, bir devlet kararıdır.'

KRONOS 24 Haziran 2022 GÜNDEM

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, devletin Gülen cemaati yok etme kararı aldığını belirterek “FETÖ’yü yok edene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu, bir devlet kararlığıdır, devlet kararıdır.” dedi.

Kırgızistan Meclis Başkanı Talant Mamıtov’un dönem başkanlığında Çolpon-Ata şehrindeki Cumhurbaşkanlığı Kongre Merkezi’nde Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) 11. Genel Kurul Toplantısı düzenlendi.

Şentop, burada katılımcılara yaptığı konuşmada, “FETÖ/PDY eğitim ve hizmet kisvesi altında kavramlarımızı ve değerlerimizi suistimal etmiş, gizli emelleri uğruna gençlerin inanç, duygu ve zihin dünyalarını ifsat etmiş bir terör örgütüdür.” dedi.

Şentop, şöyle devam etti:

“Bu terör örgütü sadece Türkiye için bir tehdit değildir. Faaliyette bulunduğu tüm ülkelerde sosyal doku, toplumsal barış, bürokrasi ve demokrasi için bir tehdittir. Dolayısıyla din ve eğitimi, şiddet ve istismar aracına dönüştüren bu ihanet şebekesi karşısında hepimizin teyakkuzda, tedbirli ve iş birliği içerisinde olmamız gerekir.”

‘TBMM’YE BOMBA ATMA TALİMATINI KOLEJ MÜDÜRLERİ VERDİ!!

Şentop, 2016’daki darbe teşebbüsü sırasında TBMM’ye 3 bomba atıldığını öne sürerek, bombaları atan pilotlara talimatların, Gülen cemaatine bağlı  okulların ve kolejlerin müdürleri, öğretmenleri tarafından verildiğinin ortaya çıkarıldığını da iddia etti.

Şentop, “Biz Türkiye olarak vatandaşlarımızın hayatına, demokrasimize, istiklal ve istikbalimize kasteden bu hain Fetullahçı terör yapılanmasına karşı ülke içinde mücadelemizi sona yaklaştırırken, dünyanın her yerinde bu yapıyı yok edene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu, bir devlet kararlığıdır, bir devlet kararıdır.” diye konuştu.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com