Erdoğan’a, ‘Osman Kavala’yı serbest bırakın’ çağrısı

KRONOS 25 Kasım 2017 GÜNDEM

Uluslararası alanda tanınmış 55 yazar ve akademisyen, 1 Kasım’da tutuklanan iş insanı ve insan hakları savunucusu Osman Kavala için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hitaben bir açıklama yayınladı. Yazar ve akademisyenler, Kavala’ya yöneltilen suçlamaların asılsız olduğunu belirterekserbest bırakılmasını talep etti.
‘KAVALA, ULUSLARARASI BİR KÜLTÜR FİGÜRÜDÜR”
Metne imza atan yazar ve akademisyenler arasında, Uluslararası Soykırım Çalışmaları Akademisyenleri Birliği Başkanı Henry C. Theriault, yayıncı Ragıp Zarakolu, ColgateÜniversitesi’nden Peter Balakian, Clark Üniversitesi’nden Taner Akçam, yazar James Caroll, Clark Üniversitesi Holokost tarihi çalışmalarından Deborah Dwork, Columbia Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat bölümünden MarianneHirsch yer alıyor.
Açıklamada, saygı duyulan iş insanlarından ve kültür figürlerinden biri olan Kavala’nın, Türkiye’deki etnik gruplar arasında barış köprüleri kurduğu belirtiliyor. Kavala’nın sivil alanlar açtığı ve demokratik değerlere katkı sağladığı aktarılan açıklamada; Türkiye-Polonya İş Konseyi, Türkiye-Yunanistan İş Konseyi, Güneydoğu Avrupa Demokrasi Merkezi gibi Türkiye ve Avrupa arasında diyalog kuran sivil toplum örgütlerinin üyesi olduğu da hatırlatılıyor.
Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com