Elleri kelepçeli ameliyata alınan tutuklunun bileği kırıldı

KRONOS 21 Aralık 2017 GÜNDEM

Bolu F Tipi Hapishanesi’nde tutulan epilepsi hastası siyasi tutsak Rıdvan Tanış, elleri kelepçeli halde diş ameliyatına alındı. Bu sırada epilepsi nöbeti geçiren Tanış’ın bileği kırıldı. Mezopatamya Ajansı’na gönderdiği mektupta yaşadıklarını aktaran Rıdvan Tanış, şu açıklamalarda bulundu:

“(…) üst satırı yazıyorken sara nöbeti tuttu beni. Acile çıkarıldım, yüzeysel bir muayeneden sonra odaya gönderildim. Gerçekten de öyle bir kaosun içinde yaşıyoruz ki, hangi gün bize ne olacağı belirsizdir. Bu hafta dilekçe vermiştim hem diş doktoruna hem revir doktoruna görünmek ve hastane sevkimi yapmak için. Kelepçeli bir şekilde diş ameliyatı olmaktan başka çarem de yok. Geçen ay (…) bu olayla karşılaştım ve ameliyat esnasında hem kriz geçirdim hem de sol bileğimi kırdım. Çünkü elimde kelepçe vardı.

‘TEK BAŞINA CEZAEVİNDE KALABİLİR’

Düzenli olarak hastaneye gidemediğini, hastaneye sevk için aylarca bekletildiklerini ve ilaç alımlarında sorun yaşadığını aktaran 24 yaşında olan Tanış’ın Sağlık Kurulu Raporu’nda epilepsi ve astım olduğu belirtiliyor. Raporda, ‘tek başına cezaevinde kalabilir’ ifadesi yer aldı.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram