‘Halay müziğinin Ortadoğu kralı’ lakaplı Omar Souleyman Şanlıurfa’da gözaltına alındı

Urfa’nın merkez Karaköprü ilçesinde askerlerce düzenlenen ev baskınında, Serêkaniyeli Arap ses sanatçısı Omar Souleyman, “Örgüt üyesi olmak” suçlamasıyla gözaltına alındı.

KRONOS 17 Kasım 2021 GÜNDEM

Omar Souleyman olarak bilinen Suriyeli ünlü sanatçı Omar Almasikh, jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonla “silahlı terör örgütüne üye olma” iddiasıyla gözaltına alındı.

Hakkında arama kararı olan Omar Souleyman’ın Karaköprü’de bir ikamette bulunduğu ihbarı üzerine harekete geçildi. Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı’nın Karaköprü İlçe Jandarma Komutanlığı ile gerçekleştirdiği başarılı operasyonla Omar Almasikh, gözaltına alındı.

Gözaltına alınan Omar Souleyman, Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi. Souleyman, hastanede alınan sağlık raporu sonrası sorgulanmak üzere jandarma komutanlığına götürüldü.

KLİPLERİ MİLYONLARCA İZLENİYOR 

Sosyal medyada binlerce takipçisi bulunan Omar Souleyman’ın klipleri yaklaşık 94 milyon izlenme oranına sahip. Omar Souleyman, Ceylanpınar’ın karşısındaki Rasul Ayn köyünden. Bu köyün geçim kaynağı çiftçilik ve hayvancılık. 55 yaşında olan Omar’da daha önce çiftçiymiş. 90’lı yılların ortasından beri müzik yapıyor. Önceleri yerel bir müzisyen olan “Dabke Star” kasetlerinin elden ele dolaşmasıyla, düğünlerde söylediği şarkılarla kendine has bir kitle oluşturdu. Ardından yurt dışında pek çok ülkede düğünlerde şarkı söyledi.

BİR GÜN BİR ABD’Lİ GELİNCE…

Onu Avrupa ve Amerika’ya gerçek anlamda tanıtan kişi ise Mark Gergis oldu. Amerikalı plak şirketi Sublime Frequencies’den Gergis, Suriye ziyaretinde Omar’ın bir kasetini satın aldı. Ve olaylar gelişti. Omar Souleyman başta Glastonbury Festivali, Montreal Uluslararası Caz Festivali olmak üzere pek çok önemli festivalde sahne aldı.

Omar, Björk’ün “The Crystalline Series” albümü için 3 şarkı kaydetti. Yaptığı albümler dünyanın önemli müzik dergilerinde tam puan aldı. Dabke’yi elektronik müzikle birleştiren Omar Souleyman, “Ortadoğunun son kralı” lakabıyla biliniyor.

FIRIN AÇMIŞTI

Suriye’deki iç savaş sonrası yaklaşık 10 yıl önce Urfa’nın Akçakale ilçesine gelip yerleşen Souleyman’ın ekmek fırını işletmeye başlamıştı. Souleyman’ın bu girişimi hükümete yakın pek çok medya kuruluşunda da “Dünyaca ünlü sanatçı Omar Souleyman Akçakale’de fırın açtı” başlığıyla haber olmuştu.

ŞARKILARINI KÜRTÇE SÖYLÜYOR

Omar Souleyman, Arap asıllı olmasına rağmen şarkılarını Kürtçe söylüyor. Halay müzikleriyle ünlenen Omar Souleyman, Dabke müziğini elektronika ile buluşturarak müziğe farklı bir yorum getirmişti. Souleyman, gözünden çıkarmadığı gözlükleri, çok oynak halay müziklerine rağmen sadece alkış tutması ile ‘Halay müziğinin Ortadoğu’daki kralı’ olarak anılıyor. Souleyman, 2013 yılında Oslo’daki Nobel Barış Ödülü töreninde de sahne almıştı.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com